Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2014 » Листопад » 4 » Семінар керівників закладів освіти
22:12
Семінар керівників закладів освіти

Семінар керівників закладів освіти

Нещодавно на базі НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей» проводився міський семінар керівників загальноосвітніх закладів і позашкільних навчальних закладів та працівників відділу освіти з проблеми «Організація науково-дослідницької роботи в навчальному закладі. Патріотичне виховання та національна свідомість школярів». Мета семінару: ознайомити учасників семінару з досвідом науково-дослідницької роботи у навчально-виховному комплексі «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей» , збагатити знання з організації патріотичного виховання та національної свідомості учнів закладу.

Привітала й ознайомила з програмою проведення учасників семінару начальник відділу освіти Попова Н.О. Директор закладу Сопільняк Ю.М. організував екскурсію до музею НВК.

Про патріотичність і духовність, як основні напрямки виховання свідомості, доповіла заступник директора з виховної роботи Маслюкова В.В., яка доповнила свій виступ цікавою та змістовною презентацією виховної роботи НВК. Потім всі мали можливість висловити свою думку щодо того, чому вони вважають себе українцем.

Заступник директора з навчально-методичної та наукової роботи Орищенко В.П. поділилась досвідом роботи з організації науково-дослідницької роботи в начальному закладі, оскільки НВК працює в цьому напрямку вже досить давно та має позитивні результати. На базі закладу працює 5 секцій МАН Кіровоградського територіального відділення, керівниками яких є вчителі НВК: Черевко А.І., Філіпова С.М., Панкевич В.І., Орищенко В.В. З кожним роком у закладі зростає кількість переможців міських, обласних та фінальних етапах Всеукраїнських предметних олімпіад та різних конкурсів, зокрема конкурсу науково-дослідницьких робіт. Проглянувши презентацію Орищенко В.П., учасники семінару переконались в результативності науково-дослідницької роботи в НВК, оскільки за останні в роки переможцями фінального етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт стало 4 учні.

Цікавими були відвідані уроки Руднєвої О.В. (фізика, 11-Б клас), Ніколаєвої О.В. (українська література, 7-А клас), Яндович Л.М. (Я у світі, 3-В клас), Зубренко Л.А. (історія України, 5-Б клас), Погребняк О.В. (хімія, 8-А клас). Вразив своєю неординарністю вебінар (географія, українська література, інформатика), який організували і провели Панкевич В.І., Щиголь Н.О. та Ніколенко Т.В.

На уроці фізики присутні побачили підсумок роботи вчителя та його учнів з теми «Електричний струм». Учні продемонстрували високий рівень знань з даної теми, вчитель Руднєва О.В. показала різні форми роботи підсумкового уроку, який сподобався учасникам. Спокійний та виважений тон викладання вчителя додав учням впевненості у своїх силах.

Ніколаєва О.В. ознайомила з літературою рідного краю, розглянувши дорогу життя Наталочки за однойменним оповіданням письменника та кінодраматурга О.Жовни. У семикласників це було не перше знайомство із творчістю письменника –земляка. Аналіз оповідання ширше розкрив перед учнями панораму письменницького таланту земляка. Діти будували асоціативний ряд, досліджували родовід героїні, добирали цитати із тексту, відкривали внутрішній світ героїв. Вчитель досягла своєї мети, ознайомивши учнів з життєвим і творчим шляхом письменника-земляка, викликала інтерес до творчості митця, спонукала до роздумів про родинні взаємини. Таким чином Ніколаєва О.В. виховує в учнів емоційну чутливість, любов до своєї малої батьківщини, гордість за рідний край.

На уроці «Я у світі» учні 3-В класу під керівництвом вчителя Яндович Л. М. працювали над темою «Моя сім’я». Урок проведено із використанням інформаційно-комунікативних технологій. Школярі із задоволенням працювали парами, в групах, індивідуально. Слайди, що висвічувалися на екрані, розвивали творче мислення учнів. Закінчися урок складанням листівки до своїх батьків, де діти писали побажанням усім членам родини.

На уроці історії України вчитель Зубренко Л.А. з використанням ІКТ розкрила учням 5- Б класу тему «Люди в історії». Діти були активними, підготували повідомлення про племена, відповіді учнів супроводжувалися опорними схемами. Підсумовуючи головне під час вивчення теми, учні зрозуміли, що історію творить кожний з нас.

Цікавою була подорож країною «Солі» на уроці Погребняк О.В. з учнями 8-А класу. Діти згадали властивості солей, поширення їх в природі, склад, назви, показали свої знання під час «Хімічного тренажеру». Виконуючи лабораторне дослідження, учні продемонстрували хімічні досліди та підтвердили теоретичні знання. На уроці було використано різні форми роботи, здійснювався індивідуальний підхід.

На уроці-вебінарі у 9-Б класі з теми «Розігнала доля нас по світу» учні об’єднали географічний аспект з українською літературою за допомогою сучасних інформаційних технологій. Вчителі Панкевич В.І., Щиголь Н.О., Ніколенко Т.В. креативно і творчо організували роботу учнів та присутніх гостей. Родзинкою уроку стала можливість поспілкуватися у режимі Он-лайн з колишніми випускниками нашого закладу, які нині проживають за межами етнічної батьківщини, а саме з Ольгою Семенковою (Нужною) Та Наталією Семеновою (Лавриненко).

Запрошені гості мали змогу подивитися і позакласні заходи, які підготували та провели Маслюкова В.В., Олефірова С.А. та Архангельска Л.С.

Всіх присутніх гостей вразило інтелектуальне шоу з англійської мови «Змагання з ораторського мистецтва» (Public Speaking Competition). Неймовірна атмосфера, яка була створена організаторами та учасниками конкурсу, незабутні враження від мандрів країнами світу та можливість відчути колорит національностей, неповторність етнічних свят,фестивалів тощо. Продемонстрували своє красномовство не лише старшокласники, але й учні початкової школи. Щоб відчути дух свята, темою якого було «Вікно у світ: звичаї та традиції, малюки одягнули костюми всім добре відомих персонажів, зокрема Дарія Пояркова перевтілилася в чарівну відьмочку зі свята Хеллоуїн (Halloween), а Назар Кулик в образі маленького Санта Клауса нагадав всім, що незабаром католицьке Різдво. Учениці старших класів Пересадченко Марина, Коноваленко Марія (вчитель англійської мови Олефірова С.А., вчитель-методист) та Моторна Дарія (вчитель Маслюкова В.В.) розповіли про атмосферу своїх улюблених свят та про традиції інших країн. До уваги дітей були запропоновані відеофрагменти про звичаї та традиції Великої Британії, яскраві фестивалі та незвичайні свята різних країн світу . Також учні змогли взяти участь у вікторині Fun Quiz та продемонструвати свої знання з теми заходу. Свої творчі здібності та креативне мислення гості показали під час роботи із залом . Вони повинні були пригадати слова-асоціації англійською мовою, пов'язані зі святами та фестивалями.

Ось такою насиченою була програма нашого заходу, завдяки якому учні відкрили для себе перлини культури інших країн.

Виховний захід про козацькі пісні, їх витоки, історію створення та значення в житті українського народу пройшов під назвою «Ми, браття, козацького роду» Його організувала і провела вчитель-методист Архангельська Л.С.

Українська пісня – це бездонна душа українського народу, його слава. Учасники дійства показали інсценізацію «Легенди про пісню», читали вірші С.Барабаш, нашої кіровоградської поетеси, виконували пісні. Прикрасили захід пісні у виконанні народного хору «Барвінок» (керівник заслужений працівник культури Мельниченко Є.П.) Глядачі почули розповідь про Семена Климовського, Марусю Чурай, Дорошенка, Богдана Хмельницького. Пісня «Гей, Соколи» звучала і польською мовою. Любов до української мови продемонстрували і учні 6-А класу (вчитель Волкодав В.А.) та 8-А класу (вчитель Осадча Н.О.)

Своя у кожного стежина,

І віра в кожного своя.

Та в нас єдина Україна.

Твоя й моя. Моя й твоя.

Захід настільки сподобався всім присутнім, що гості навіть підспівували, не жаліли своїх долоньок для аплодисментів.

Гаслом заходу стали слова:

Хай живе вільна Україна!

Нехай згинуть вороженьки навіки- віки!

Гості мали можливість поділитися своїми враженнями від побаченого. Підводячи підсумки проведеного семінару, начальник відділу освіти Попова Н.О. дала високу оцінку і підкреслила результативність роботи потужного педагогічного колективу НВК.

 

Заступник директора з навчально-методичної та наукової роботи ОрищенкоВ.П.

Переглядів: 601 | Додав: Teacher | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: