Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2014 » Листопад » 26 » День подяки
21:23
День подяки

День  подяки

    Про День подяки говорили одинадцятикласники НВК «Знам'янська ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей» на уроці англійської мови. Учні дізналися, що День Подяки відзначають у четвертий четвер листопада, в різні дати кожного року. Це американське свято, коли вся родина збирається разом у будинку старших членів родини для його відзначення. Всі гості дякують один одному за добрі справи, які вони зробили в житті цього року. На чудовому малюнку сонця та його променях люди пишуть щирі слова Подяки. Кому і за що вони дякують в цей день. Потім всі сідають за святковий стіл, на якому традиційна тушкована індичка, пироги з гарбузом та журавлиною, дари саду. А ще американські діти в цей день можуть подивитись Парад Подяки з гігантськими шарами та улюбленими героями з мультфільмів.

    Учні 11-В класу НВК, розповідаючи про Американське свято Подяки, пригощались яблуками із саду їхньої учительки Антоніни Іванівни. Були тут  яблука вітчизняної селекції,  а також і японської. Яблука мутсу, чеські – голіда та резистенс.

    Учні дізнались, що Батьківщина яблук – Казахстан, а на його території до цього часу ростуть цілі гаї яблунь – дичок. Саме яблуня була райським деревом пізнання, плоди котрого скуштували Адам і Єва. Яблуко прислужилось і науці. Учений Ісаак Ньютон відкрив Закон Всесвітнього тяжіння, звернувши увагу на яблуко, що впало з гілки додолу.
    Яблуня найпоширеніша культура в наших садах. У світі нараховується понад 8 тисяч її сортів. Яблуня це довговічна рослина і може прожити і плодоносити до 100 років.
    Одинадцятикласники вивчали й прислів’я про яблуко.    Пригощайтесь яблуками не тільки в день Подяки і будьте здоровими.

 

Вчитель англійської мови НВК  Черевко А.І.

 

Переглядів: 401 | Додав: Teacher | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: