Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2014 » Січень » 30

Сорочку мати вишила мені…

Згідно плану тижня української мови і літератури день 30 січня мав проходити у НВК під гаслом «Прийди до школи у вишиванці!»


Охочих узяти участь у запланованій акції було багато, але серйозним випробуванням став лютий мороз. Проте багатьох учителів та учнів це не злякало. Яскравими орнаментами на вишиванках вони створили теплу атмосферу в закладі.

... Читати далі »

Переглядів: 447 | Додав: Teacher | Дата: 30.01.2014 | Коментарі (0)

Лекція для старшокласників "Невідомий Маланюк" ( зустріч із Гольник О.О., доцентом кафедри ураїнської літератури КДПУ ).


Щороку в стінах нашого навчального закладу проводиться тиждень української мови та літератури, який цьогоріч пройшов під гаслом: «Живи і квітни, рідна мово!». У рамках роботи тижня вчителі та учні презентували різні заходи.

А до дня народження нашого славетного земляка Євгена Маланюка (2 лютого) вперше в НВК відбулися «Маланюківські читання». Учні читали вірші поета. Його життєвому й творчому шляху були присвячені учнівські літературні газети (стіннівки). Яскравою подією стала зустріч із викладачем Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, доцентом кафедри української літератури, маланюкознавцем Оксаною Гольник. В ... Читати далі »

Переглядів: 842 | Додав: Teacher | Дата: 30.01.2014 | Коментарі (0)

І на тім рушникові...

У рамках тижня української мови і літератури 29 січня відбулося свято української вишивки. Програма свята включала виступи учнівських колективів художньої самодіяльності, презентацію «Українська вишивка». Найбільший інтерес у присутніх на святі викликала зустріч з Айвазовською Раїсою Олексіївною, справжньою майстринею-вишивальницею, дослідником старовинної вишивки, автором методичного посібника для початківців. Цікавою була розповідь з історії української вишивки, яка виникла дуже давно, але хто і коли саме вперше здогадався втілити в узори красу рідної природи, свої переживання та відчуття, ми ніколи не зможемо довідатися. На жаль, тканини та нитки недовговічні, тому наука не може точно визначити час виникнення цього мистецтва.

... Читати далі »

Переглядів: 409 | Додав: Teacher | Дата: 30.01.2014 | Коментарі (0)