Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2019 » Грудень » 30 » Тиждень іноземних мов
22:19
Тиждень іноземних мов

Тиждень іноземних мов

Предметні тижні в школі — одна з найцікавіших форм організації навчально-виховного процесу, можливість і для вчителя, і для учнів проявити свої здібності. Тиждень англійської та німецької мов – це завжди цікаво та пізнавально. З 16 по 20 грудня такий тиждень проводився унашому навчальному закладі.
Під час проведення тижня учні закладу брали участь у різноманітних конкурсах,вікторинах, виконували креативні завдання, що дало їм можливість збагатити знання з англійської та німецької мов, розширити свій кругозір.
Тиждень розпочався виставкою-показом проєктних робіт для учнів 5-11 класів, на якій були представлені кращі презентації з тем: “Christmas in Britain”, ”Weihnachtenin Deutschland”. Школярі дізналися багато цікавого  про святкування Різдва у Великій Британії та Німеччині.

 
Для посилення мотивації до вивчення англійської мови демонструвалися відеофільми різної складності  із серії “Christmasin Britain”.
Учителі  Олефірова С.А., Маслюкова В.В., Макарова Г.В., Приходченко Т.А. залучили учнів до роботи в розмовних клубах “WhyIs It Importantto Know British Customsand Traditions?”. Досить змістовними та пізнавальними були інформаційні хвилинки “Christmas Traditions in the UK and the USA” та “English Speaking Countries” . Школярі взяли активну участь в обговоренні цих питань, працювали в групах,  виконували цікаві завдання  та розв’язували кросворди .
Усі вчителі  англійської мови протягом тижня проводили краєзнавчі вікторини,  інформаційні хвилинки “ English Speaking Countries ”, бліц – вікторини “ Do you know that…?”, конкурси-змагання  «Найкращий знавець англійської мови» та тематичні вікторини з країнознавчої тематики.
У сучасній практиці навчання іноземних мов в українських школах широко використовується метод проєктів, який передбачає опору на творчість школярів, заохочення їх до дослідницької діяльності, дозволяє реально інтегрувати навчальні предмети та організовувати навчання в співпраці. Саме тому вчителі англійської мови НВК приділяють велику увагу проєктній діяльності як на уроках,так і в позаурочний час. Учні 3-А класу (учитель Олефірова С.А.) брали участь у конкурсі міні-проєктів (Lapbook) “My Favourite Toys”. Учні початкової школи поринули в захопливий світ англомовних ігор та пісень. Опанувати англійську в ігровій формі набагато простіше і веселіше, а повторення забутого  набагато ефективніше відбувається саме таким чином. Учитель Олефірова С.А. провела урок-гру “My Toys”, на якому були вдало поєднані ігрові форми роботи,сучасні методи уроку іноземної мови та автентичні матеріали. Малюки із задоволенням брали активну участь у різноманітних рухливих іграх, які були вдало поєднані із закріпленням вивченого лексичного та граматичного матеріалу. Від уроку отримали задоволення не лише діти, але і їхні батьки.

 
Учні 11- А класу підготували та провели тематичну радіолінійку, в якій розповіли про найцікавіші способи святкування Різдва в різних країнах світу та запросили всіх учнів НВК взяти  участь у Тижні англійської мови, який проходив під гаслом " Christmas Fair"
Учні 2-А класу( вчитель Приходченко Т.А.) писали листи Санта Клаусу, в яких розповідали про свої найзаповітніші бажання та мрії.
Свою різдвяну казку розіграли учні 7-А классу, у якій був дуже захопливий сюжет і всі насолоджувалися виставою.
У дусі "Christmas Fair" повеселилися йучні 5-А класу.

Учитель Чайка О.М. провела такі заходи:
- Christmasworkshop - різдвяні вироби своїми руками (учні 1-5класів);
-Reading Week -книжкова виставка,присвячена творчості англійських, німецьких та українських письменників;
-оформлення інформаційно-країнознавчих   куточків ;
-Free Rice -проведення комп'ютерної гри онлайн для поповнення лексичного запасу та участі в благодійній акції Світової продовольчої компанії "Нагодуй світ";
 

Учитель Биков І.В. запропонував учням 5-х класів читання поезії Генріха Гейне «Ein Fichtenbaum» та створення ілюстрації до вірша.
Також учні 5-А класу (учитель Биков І.В.) Рябова Дар’я та Прутяний Олег провели радіолінійку  на тему «Diefünfte Jahreszeit» («П’ята пора року»). Діти розповіли про традиції підготовки та святкування Різдва в Німеччині. Учні 1-А класу з допомогою п’ятикласників створювали Різдвяні листівки. Протягом тижня були проведені цікаві п’ятихвилинки про життя в Німеччині.

 
Учнi 2—4 класiв (учитель Макарова Г.В.) взяли участь у конкурсi малюнкiв на новорiчну тематику, декламували вipшi, виконували пicнi, розгадували загадки i кросворди, грали в iгри. Восьмикласники та учнi 9-хкласiв створили проєкти  та здiйснили вiртуальну подорож англомовними країнами , дiзнались про  звичаї та традицiї святкування Рiздва та Нового року.
Новорiчнi стіннівки ученицi 9  класу Крючковоi Oльги та учениць  7 класу  Рябошапки Дарii i Мapii (учитель Макарова Г.В.) викликали цiкавicть глядaчiв.

 
У переддень відзначення католицького Різдва учні молодших та старших класів знайомилися з традиціями відзначення цього свята в англомовних країнах. У цікавій формі та із застосуванням автентичних відеоматеріалів пройшов захід учителів Олефірової С.А. та Маслюкової В.В. “Christmas Fair”. Під час заходу до уваги глядачів була запропонована театралізована вистава, традиційні конкурси шкільних різдвяних вечірок. На завершення  учні об’єдналися в різдвяний флешмоб, бажаючи одне одному веселого Різдва та щасливого Нового року.

 
Заходи,які організували й провели учителі англійської та німецької мов, дали учням можливість  збагатити знання з іноземних мов та розширити їх світогляд.

Олефірова С.А.,
керівник МО вчителів іноземних мов

 

Переглядів: 402 | Додав: Teacher | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: