Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2021 » Лютий » 17 » Школярам про булінг
14:38
Школярам про булінг

Школярам про булінг

У шкільному житті, наповненому новими знаннями і цікавими подіями, нажаль, іноді виникають ситуації приниження чи знущання з однокласників, молодших за віком школярів. Ця проблема у всьому світі має назву «булінг».
За інформацією Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), в Україні із булінгом у тих чи інших проявах ,стикалися близько 67% дітей. Причому, найбільш вразливими до булінгу є сором’язливі, зі зразковою поведінкою діти, а також діти, які, в силу різних життєвих обставин, «замкнуті в собі», закриті для спілкування. Сорок чотири відсотка дітей, якщо стають свідками булінгу, просто спостерігають, оскільки бояться за своє життя.
Булінг це негативне явище, яке впливає на всіх, хто бере в ньому участь або спостерігає,  має деструктивні наслідки в майбутньому житті.
Навіть поодинокий випадок булінгу залишає глибокий емоційний слід у душі дитини, що стає найпоширенішою причиною звернень до дитячого психолога.
Проблема булінгу містить багато запитань і потребує їх професійного роз’яснення. Саме з цією метою до НВК «Знам’янська загальноосвітня школа  І-ІІІ ст. № 2-ліцей» завітали  начальник Знам’янського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр побації» в Кіровоградській області, майор внутрішньої служби Марина Марула, начальник відділу «Знам’янське бюро безоплатної правової допомоги» Анжела Іванова та головний спеціаліст відділу Альона Волохова, завідуюча міською бібліотечною філією № 3 та представник батьківської громади Наталія Сатир. Під час зустрічі зі здобувачами освіти 8-В класу (класний керівник Ірина Павленко) були обговорені наступні питання:
- Що таке булінг та які його різновиди?
- Ознаки булінгу та його вплив на «жертву»?
- Звідки беруться «агресори»?
- Куди звернутись, якщо вас цькують;
- Чому важливо реагувати, якщо ви стали свідком булінгу;
- Що таке «кібербулінг»?
- Відповідальність неповнолітніх та їхніх батьків за скоєння неправомірних дій ?
Під час зустрічі діти отримали багато корисної інформації та поставили гостям чимало запитань. Учні зрозуміли: якщо кривдника не зупинити, ще хтось може постраждати.
Завдяки таким зустрічам діти починають відчувати, що булити це не круто! Краще робити щось гарне для людей, які тебе оточують.

 


Заступник директора з виховної роботи
Вікторія Маслюкова

Переглядів: 114 | Додав: Teacher | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: