Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2013 » Листопад » 17 » На прощу до Тараса
01:33
На прощу до Тараса

На прощу до Тараса


У рамках Всеукраїнської акції «На прощу до Тараса», присвяченої відзначенню 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка, ми, учні та вчителі  НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів №2- ліцей», десятого  листопада відвідали місто Канев.


Ми побачили Дніпро широкий, зійшли на Чернечу Гору, поклали квіти на могилу Великого Кобзаря та відвідали Шевченківський музей, де познайомилися з пам’ятками української історії. Триповерхова будівля поділена на виставкові зали, кожен із яких має свій музичний супровід; на підвісній стелі пливуть строфи з віршів поета. Тут багато творів Шевченка-поета, Шевченка-художника, а також – його особисті речі й інші експонати. Шевченкова світлиця має у собі дух часу, коли жив великий Кобзар, всюди ніби відчувається його присутність.


Діти були в захваті від поїздки, про що свідчать відгуки:

«Коли опинилася на Чернечій горі, глянула на Дніпро-ріку, відразу згадала Шевченкові слова: «…І Дніпро, і кручі, було видно, було чути, як реве ревучий» (Колєснікова Анастасія, учениця 11-Акласу).

«Особисто мене зворушила поїздка на Тарасову гору в Канів. Вона дала мені відчути те, що Україна живе і свято береже свої історичні надбання. Здавалось, що тут  та Україна, про яку можна мріяти.» (Мариненко Ірина, учениця 11-А класу).

«Я хочу подякувати всім організаторам цієї поїздки, які дали нам можливість відчути, що ми українці, у нас є держава, якою ми повинні гордитися й свято берегти та шанувати її минуле заради майбутнього.» (Корячко Богдан, учень 11-А класу).


За організацію поїздки хочеться подякувати директору закладу Сопільняку Ю. М., вчителям Щиголь Н. О., Ніколенко Т. В.,  Філіповій С. М. Поїздка відбулася за кошти батьків учнів, але хочеться висловити велику подяку народному депутату Єдіну Олександру Йосиповичу за надання фінансової допомоги категорійним дітям, які взяли участь у цьому заході. Він неодноразово допомагав коштами в організації екскурсій для учнів закладу.


     Поїздка сприяла культурному розвитку учнів та формуванню у них активної громадянської позиції.    

Кожен свідомий українець повинен йти до Канева за покликом душі, щоб поклонитися, віддати шану Кобзареві й виконати свій обов’язок громадянина, адже життя без цілі не має змісту.


Світлана Філіпова, 

учитель історії та    суспільствознавчих дисциплін


Переглядів: 481 | Додав: Teacher | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: