Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2014 » Листопад » 11 » Мова – душа нації
19:37
Мова – душа нації

Мова – душа нації

Стало традицією в НВК «Знам’янська загальноосвітня І-ІІІ ступенів школа №2-ліцей» до Дня української писемності та мови проводити комплекс заходів. Окрім того, що учні пишуть загальношкільний диктант, у цей день проводяться зустрічі з майстрами Слова.

Так, 2012 року був запрошений прозаїк Василь Бондар, голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки письменників України, 2013 – поет Олександр Косенко, член НСПУ.

Цього року в гості завітав наш земляк, поет і перекладач Олександр Архангельський, член НСПУ. Фактично відбулася презентація книжки Євгена Маланюка «Єдиним сном, єдиним болем…», яка минулого року вийшла з друку білінгвою у видавництві «Імекс-ЛТД» на замовлення Державного Комітету з телебачення та радіомовлення для бібліотек України. У збірці разом із поезіями Є. Маланюка представлені переклади російською,виконані О. Архангельським. Книжка цього року відзначена обласною премією ім. Євгена Маланюка. Слід підкреслити актуальність видання, бо не так вже й багато надруковано творів Маланюка, який повернувся до українського читача лишу чверть століття тому, а переклади російською допоможуть російськомовному читачеві познайомитися з творчістю одного з найяскравіших поетів XX-го ст.

І звучало Слово нашого славетного земляка! Учні 7-Б та 11-В класів читали як автобіографічні, так і вірші патріотичної тематики, бо поезія Маланюка вкрай важлива для сьогодення, коли кращі сини нашого народу, напружуючи сили, віддаючи своє життя, боронять Україну від агресії з боку Путінської Росії. Сам автор століття тому теж зі зброєю в руках у лавах військ УНР виборював незалежність України, змушений емігрувати, жити й померти на чужині. Але біль за Батьківщину не покидав його все життя.

Олександр Архангельський розповів, як він працював над перекладами поезій Маланюка, висловив своє ставлення до його творчості та прочитав вірші поета.

Л. Архангельська, учитель-методист

Переглядів: 483 | Додав: Teacher | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: