Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2022 » Січень » 11 » МО вчителів іноземних мов
15:35
МО вчителів іноземних мов

Засідання міського методичного об’єднання вчителів іноземних мов

5 січня 2022 року відбулося засідання міського методичного об’єднання  вчителів іноземних мов  з теми ”Формування мотивації до вивчення іноземних мов під час організації позакласних заходів. Ігроманія на уроці: як квести  сприяють засвоєнню іноземних мов”. Зустріч відбувалася у формі онлайн-конференції на платформі zoom.us.  У заході взяли участь голова міського методичного об’єднання вчителів іноземних мов Олефірова С.А. та вчителі іноземних мов навчальних закладів міста.
 Робота розпочалася з виступу Олефірової С.А., яка акцентувала увагу присутніх на важливості позакласної роботи в навчальному процесі, розповіла про її вплив на мотивацію у вивченні іноземної мови та необхідність пошуку більш сучасних форм і методів роботи з метою підвищення рівня підготовки учнів, а також потребою посилити виховне сприяння на учнів. 
Учасники семінару мали змогу поповнити базові теоретичні та практичні знання з таких питань, як-от:  застосування сучасних інноваційних інструментів та ресурсів на позакласних заходах з іноземних мов.
Учителі анлійської мови закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №6 Бугайова Анастасія Сергіївна та Фесун Вікторія Олександрівна презентували сучасні інноваційні інструменти,які допомагають їм мотивувати учнів до вивчення іноземної мови. Анастасія Сергіївна та Вікторія Олександрівна ознайомили колег з різноманітними ресурсами,які сприяють досягенню цієї мети, а також з теоретичними та практичними аспектами з таких питань: 
•    квести як різновид активних інтелектуально-логічних ігор;
•    перекладацький конкурс ;
•    сучасні ефективні комунікативні методики,зокрема онлайн-інтерв’ю з іноземцями;
•    технології «Навчання у грі»;
•    технології мініпроєктів ‘Капсула часу’;
•    вивчення англійської мови через виконання добрих справ;
•    екологічне спрямування процесу вивчення іноземних мов з метою формування соціокультурної компетенції учнів.

Упродовж  засідання творчі групи вчителів  брали активну участь в обговоренні  актуальних питань.
Наприкінці зустрічі учасники семінару дійшли висновку, що проведення конкурсів, свят, змагань, вікторин, квестів, тижнів іноземної мови , театралізованих виступів допомагає розвивати зацікавленість учнів у вивченні іноземної мови.
Позакласні заходи сприяють розширенню соціокультурної компетенції учнів, підвищенню якості їхніх знань, дозволяють користуватися здобутими знаннями на практиці, закріплювати вивчений матеріал.
А також позакласна діяльність - це прекрасна можливість  побачити учнів у неформальній ситуації, дати їм можливість розкрити себе.
Тренінг дуже сподобався всім учасникам. Учителі отримали багато корисної інформації, здобули нові знання,які зможуть застосувати на практиці.  

Олефірова С.А.,
голова міського методичного об’єднання 
вчителів іноземних мов 
 

Переглядів: 105 | Додав: Teacher | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: