Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2021 » Лютий » 19 » Ми за здорове харчування
15:59
Ми за здорове харчування

Ми за здорове харчування

         

Влітку 2020 року в рамках фінансованої державою програми модернізації харчоблоків закладів освіти було проведено ремонт приміщення харчоблоку нашого закладу, встановлено нове технологічне обладнання, впорядковані допоміжні та санітарні приміщення.
     Також розроблена та впроваджується в діяльність програма гарантування безпечного харчування дітей в закладі ( НАССР ).

   

 
     Ці, а також інші заходи, дали змогу значно покращити харчування учнів, які отримують гарячі сніданки та обіди. Їжа готується з продуктів, які пройшли перевірку якості та мають відповідні сертифікати.
      Працівники харчоблоку тепер мають можливість готувати страви в комфортних умовах та протягом дня тримати їх в підігрітому стані в спеціальних мармітах. Крім того, запроваджено випікання власної здоби. Випічка смачна, має багато різновидів, користується популярністю серед учнів. Також учні мають можливість придбати кондитерські вироби, воду, солодощі в буфеті, який розміщений окремо в приміщенні їдальні.
     З введенням в дію нового Санітарного регламенту для закладів освіти було обмежено вживання солодкої, солоної, жирної їжі, а також заборонено вживання продуктів, в складі яких є харчові добавки. У зв’язку з цим переглянуто асортимент продукції буфету, де реалізується лише дозволена продукція.
     Тижневе меню, яке складає медсестра Кірій В.В., розраховане таким чином, щоб діти могли отримати рибу, м’ясо, молоко, кисломолочні продукти, овочі, фрукти.


     Харчування учнів закладу організовує приватний підприємець Хирса Н.В., яка прагне забезпечити якісні та смачні страви. Штат працівників укомплектований повністю, вони забезпечені всіма видами одягу, масками, рукавичками, а харчоблок – антисептиком та миючими засобами. Раз на триместр соціальний педагог Нетудихатко Я.А. проводить анкетування учасників освітнього процесу щодо якості харчування у закладі, результати якого враховуються для покращення його якості. До введення карантинних обмежень до контролю за якістю харчування залучались і батьки.
     Не можу не сказати і про проблеми. Ми, вчителі, все частіше помічаємо, що в сім’ях дітей не вчать правильно і калорійно харчуватись, заміняючи це фастфудом.  Діти неохоче їдять рибу, салати з овочів.
     Тому тільки всі разом ми забезпечимо якісне харчування наших дітей.

 

Заступник директора з НВР                 Олена ІВАСЕНКО

Переглядів: 128 | Додав: Teacher | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: