Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2014 » Квітень » 11 » Ми переможці
13:58
Ми переможці

 Ми переможці


 
Україно, ти моя молитва,
Ти моя розпука вікова...
Громотить над світом люта битва
За твоє життя, твої права.

Василь Симоненко

 

     27 березня 2014 року в стінах Київського університету права Національної академії наук України відбувся фінальний етап конкурсу наукових робіт ім. В.М. Корецького.
Конкурс  «Права  людини  в  сучасному  світі:  погляд  молоді»   проводився  Київським  університетом  права  НАНУ, Національною  академією  наук  України,  Інститутом  держави  й  права ім.В.М.Корецького,  за  підтримки  Міністерства  освіти  й науки  України, Міністерства  юстиції  України  та  Союзу  юристів  України  з  метою  підвищення  зацікавленості  учнів  до  юридичної  науки  та  практики,  заохочення  їх    до  проведення  власних  досліджень у цій  сфері;  сприяння розвитку  громадянського  суспільства  через  залучення  молоді  до обговорення найбільш актуальних правових питань.


 До КУП НАН України надійшло понад 100 робіт учнів 10-11-х класів шкіл, ліцеїв і гімназій, які були представлені широкою географію нашої держави, а саме: Запорізькою, Івано-Франківською, Кіровоградською, Вінницькою, Київською, Донецькою областями. Серед них були виокремлені найкращі 14 робіт, автори яких змагалися у фіналі.
Серед робіт-переможців є й робота учня 11-А класу  Корячка Богдана Володимировича (керівник  Філіпова Світлана Миколаївна, учитель історії та суспільствознавчих дисциплін НВК «Знам'янська ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей»).
 Тема роботи  «Еволюція уявлень про права людини в історії людства та сучасність» є й буде актуальною та невичерпною  доки існує людство, бо протягом усього життя людина бореться за свої права. Богдан у своїй роботі зазначив, що український  народ обрав  шлях побудови  демократичної  Держави,  тобто  Держави,  у  якій  буде  здійснено  принцип панування права, що ґрунтується на визнанні прав і свобод людини.  


Випускник закладу вважає, що достатня кількість правових знань дасть йому змогу проводити паралелі з сучасністю і допоможе вирішувати суперечливі питання щодо порушення прав людини. За підсумками конкурсу комісією було зазначено, що кожна робота носила високий рівень підготовки, кожен учасник вільно володів ораторськими навиками та був гідним опонентом. Усі учні були нагороджені дипломами учасника конкурсу та подарунками від Київського університету права НАН України та запрошені ректором університету до вступу  до Київського  університету  права НАН України на пільгових умовах. Кошти на поїздку до Києва надав Кліпацький С.В., за що ми висловлюємо йому велику подяку.

 

Філіпова С.М., учитель історії

 

Переглядів: 434 | Додав: Teacher | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: