Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2017 » Січень » 30 » Євгенові Маланюкові – 120!
21:48
Євгенові Маланюкові – 120!

Євгенові Маланюкові – 120!

Кожен народ, кожна нація мріє, аби з її нетрів вийшли світочі, генії. Росіяни пишаються Олександром Пушкіним, якого, до речі, своїм національним поетом вважають і мешканці Африканського континенту. Ми ж, українці, пишаємося Тарасом Шевченком, Лесею Українкою, Іваном Франком. А ще – Євгеном Маланюком. Нам пощастило, що письменник зі світовим ім’ям – наш земляк, який ходив тими ж степами, дихав тим же степовим вітром, надихався тими ж піснями, милувався тими ж синіми водами річок і тим же високим небом. Він ніколи не зрікався своєї малої батьківщини, у своїх творах з великою любов’ю оспівував свою землю. А ще він заповідав виборювати свободу, боронити рідний край від загарбників, а надто – від північного «старшого брата», який завжди намагався знищити національну свідомість, принизити національну гідність.

2017 рік в Україні оголошений роком Євгена Маланюка. Першого лютого Євгенові Маланюку виповнюється 120 років від дня народження. По всій країні мають пройти заходи з відзначення цієї дати. Наш навчальний заклад, НВК «Знам’янська загальноосвітня I – III ступенів школа №2 – ліцей», уже четвертий рік поспіль до дня народження Є. Маланюка проводить «маланюківські читання». На заходи запрошуються викладачі педуніверситету, письменники – лауреати обласної літературної премії ім. Євгена Маланюка. Цього року вже втретє до закладу завітала Оксана Олександрівна Гольник, маланюкознавець, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури Кропивницького державного університету ім. В. Винниченка.

Аудиторія зібралася чимала: прийшли учні старших класів, викладачі української мови та літератури, педагоги інших предметів, викладачі-філологи міських шкіл, що свідчить про неабиякий інтерес до особистості поета-ювіляра, до його творчої спадщини.

Оксана Гольник цього разу особливу увагу приділила фактам, що вплинули на формування національної свідомості поета, що знайшло відображення в його творчості як поета, так і публіциста й літературознавця.

Зустріч відбулася за ініціативи шкільного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури, очолюваного вчителем-методистом Л. Архангельською та за підтримки адміністрації закладу.

 

Переглядів: 324 | Додав: Teacher | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: