Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2019 » Жовтень » 27 » Екскурсія до Знам’янського лісництва ДП "Чорноліський лісгосп"
20:33
Екскурсія до Знам’янського лісництва ДП "Чорноліський лісгосп"

Екскурсія до Знам’янського лісництва ДП "Чорноліський лісгосп"

21 жовтня 2019 року Гуртова Інна Сергіївна – керівник гуртка « Шкільне лісництво » та керівник гуртка « Юні лісівники » Кіровоградського обласного Центр еколого – натуралістичної творчості учнівської молоді Погребняк Оксана Вікторівна  з гуртківцям НВК « Знам’янська загальноосвітня  школа  І – ІІІ ступенів № 2 – ліцей» відвідали Знам’янське лісництво ДП "Чорноліський лісгосп". Дітей зустрів помічник лісничого Поправка Юрій Миколайович, який провів екскурсію територією лісгоспу та розповів  і показав  багато цікавого та корисного, а саме:лісогосподарську техніку, без якої не відбуваються масштабні насадження лісу ( фото),  майстер клас з мечем Колосова( фото), у розсадникупобачилиу коробах2-3 річні сіянці дуба звичайного та дуба червоного. Потім помічник лісничого  показав висіяний дуб червоний,та продемонстрував ознаки відмінності від дуба звичайного і розповів, як відрізняти восени дуб ранній від дуба пізнього.
Гуртківці ознайомились з видом "Чорний горіх" та взнали його цінність( фото).Особливості аличі кущистої є те, що лісівники розсаджують її на необроблених ділянка ґрунту, непридатних для сільськогосподарських робіт (фото).Далі гуртківці зрозуміли, чим відрізняється сосна кримська від сосни звичайної, яку в лісгоспі розсаджують, доглядають для продажу населенню перед новорічними святами. На ділянках розсадника лісничий продемонстрував самшит, ялину та ялівець( фото).
Цікавим для школярів стало те, що самшит та тую, ялівець  можна вирощувати за допомогою вегетативного розмноження, і що це досить клопітка робота, результат якої буде помітним, якщо дотримуватися відповідної технології. У коробі показали самшит, який з червня місяці вирощують за такою технологією(фото).
Наприкінці екскурсії для озеленення пришкільної ділянки закладу учнямподарували саджанці самшиту. Гуртківці, задоволені та вдячні Юрію Миколайовичу за проведену цікаву та пізнавальну екскурсію, з ентузіазмомпочали займатися підготовкою шкільної території для висадки саджанців.

 

Керівники гуртків
Погребняк О.В. та
Гуртова І.С.

 

Переглядів: 201 | Додав: Teacher | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: