Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2017 » Вересень » 27 » День партизанської слави
14:42
День партизанської слави

День партизанської слави

22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Ця дата – державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.
До відзначення свята долучилися учні НВК. Класні керівники та керівники гуртків провели години спілкування, тематичні бесіди «Партизани України». Було оформлено бібліотечну виставку «Шляхами партизанської слави».

Прослухавши радіолінійку «Вшануємо пам'ять партизанів», старшокласники дізналися більше про виникнення партизанського руху, непросте та нелегке, сповнене несподіванок життя партизан, їх побут. Діти переглянули відеокадри про формування партизанських об’єднань, які переросли в справжній Рух Опору. Учні мали змогу відвідати ветеранів війни, організувавши акцію «Ветеран живе поруч».

Саме в цей день по всій країні братські могили, пам’ятники, стели, обеліски вкриваються яскравими айстрами і жоржинами. Це означає, що діти й онуки небайдужі до подвигів батьків і дідів, що пам’ять народу жива й незнищенна. Нині ми вшановуємо живих свідків тих грізних подій і пам'ять про тих, що, на жаль, не дожили до сьогодення. Напередодні Дня партизанської слави у селищі Водяне на території Чорноліського лісгоспу, біля пам'ятного знаку партизанському руху Знам'янщини, відбувся урочистий мітинг та зустріч із партизанами часів Другої світової війни.

На заходах були присутні: секретар міської ради Клименко Н.М., помічник-консультант народного депутата Олеся Довгого  Андрій Іщенко, голова Знам’янської міської організації ветеранів України Бабійчук Г.О., селищний голова смт Знам’янка Друга Москаленко С.Б., учасники підпільно-партизанського руху, члени міської організації ветеранів України, представники громадськості та школярі загальноосвітніх шкіл міста. Наш заклад представляли члени учнівського самоврядування : Велика В., Скрипніченко Р., Мажаровська Р., Омельяненко О., Молчанова Д.

З почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками. Низько вклоняємося вам і висловлюємо щиру подяку за ваш подвиг і перемогу, за розуміння й батьківську підтримку в побудові незалежної України. Здоров'я, щастя, добра й благополуччя вам і вашим родинам!
 

Педагоги – організатори:
Гуртова І. С.
Соколова А. М.

 

Переглядів: 301 | Додав: Teacher | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: