Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2013 » Вересень » 2 » День Державного прапору
22:25
День Державного прапору

                                                                                         

Наш стяг – пшениця у степах

Під голубим склепінням неба


Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під його знаменом ми йшли до проголошення самостійної України, до перемоги. Це прапор миролюбства. Він нагадує наше літо, коли небо над Україною таке синє, як покрови Пречистої Діви, і наші лани такі золоті, як паски на маминому столі.

В усі віки і в усіх народів державний прапор був однією з найвищих і шанованіших святинь. Прапор символізував єдність земель і племен; прапор сконсолідував міста і краї в державу, а духовно й історично близькі етноси – в націю. Під прапором воїни вирушали в похід, з прапором виступали на захист своєї батьківщини, прапор символізував стабільність держави й урочистість тих чи інших всенародних подій, свят, ритуалів.

Сьогодні вся Україна відзначає День Державного прапора. Природно, що ми, вчителі, не стоїмо осторонь цієї події. 23 серпня 2013 року педагогічний колектив навчально-виховного комплексу взяв участь в міських урочистостях з нагоди свята та долучився до проведення в стінах закладу Єдиного дня інформування на тему "У сяєві жовтім, блакитнім зустріли нову ми добу”. У ході проведення  дня інформування виступили: директор НВК Сопільняк Ю.М., вчитель історії та суспільствознавчих наук Філіпова С.М., вчитель української мови і літератури Архангельська Л.С.

Синьо-жовтий прапор сьогодні майорить на всіх державних установах України. Він здіймається над усіма посольствами нашої держави в багатьох країнах світу, під ним ходять у морях-океанах українські пароплави...  Стрімко злітає це полотнище і на різних спортивних змаганнях, коли на п’єдестал пошани піднімаються українські спотрсмени. Гордо розвівається синьо-жовте знамено, промовляючи всьому світу: „Є у світі - Україна»!

                                                            Заступник директора

                                                           з виховної роботи НВК

                                                           Вікторія Маслюкова


Переглядів: 344 | Додав: Teacher | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: