Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2017 » Лютий » 10 » День безпечного Інтернету в НВК
17:16
День безпечного Інтернету в НВК

День безпечного Інтернету в НВК

 В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року за підтримки «Майкрософт Україна». Цього дня (й протягом тижня) проводяться різноманітні конференції, круглі столи, «прямі лінії» за участю експертів, спрямовані на популяризацію механізмів безпечної роботи в мережі, обговорюються питання інтернет-етики, загроз протизаконного контенту, а також ведуться дискусії та діалоги з пошуку компромісу між ефективністю та безпечністю використання Інтернету з урахуванням української специфіки.

Враховуючи те, що Інтернет є важливою та невід’ємної частиною життя сучасної дитини, простором реалізації більшості фундаментальних прав дитини, зосередженням на можливостях, які надає Інтернет, учні НВК також долучилися до даної акції.  Учні 2-11 класів  переглянули відеоролики про правила безпечного користування Інтернетом, виконали завдання та приєдналися до дискусії щодо важливості даної теми.

Учні мали можливість поділитися своїм щоденним досвідом користування Інтернетом та плануванням подальших дій його безпечного використання, починаючи зі спілкування у соціальних мережах, завершуючи придбанням товарів он-лайн. Задля успішного навчання вчителі інформатики Пашко Ю.О., Ніколенко Т.В., Приходько С.В. створили позитивний емоційний  фон. Спілкуючись з учнями, учителі формували навики безпечної поведінки дітей в Інтернеті, мотивували їх дії.  Вони ознайомили школярів з тим, як повідомити про неналежний або нелегальний контент, який вони бачать у соціальних мережах чи на тих сайтах, якими користуються. Учні дізнались куди потрібно звернутися за допомогою та отримати підтримку, якщо стали жертвою чиїхось дій в Інтернеті.

Учасники акції були відкриті до щирого спілкування, вільно висловлювали думки, міркування, коментарі, вносили пропозиції, чесно визнавали власну необізнаність. Отримана інформація у подальшому допоможе дітям  не потрапити у «пастку» Інтернету.

 

Переглядів: 353 | Додав: Teacher | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: