Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2018 » Квітень » 6 » Тиждень української мови та літератури
18:47
Тиждень української мови та літератури

 Тиждень української мови та літератури

Цьогоріч тиждень проходив під таким гаслом:
Мудра, сонячна, прекрасна,
солов’їна, барвінкова
українська моя мова…

 Розпочався тиждень  першого березня Всеукраїнською мовно-літературною грою «Соняшник» (координатор Щиголь Н.О.), у якій брали участь учні 1-11 класів. Тепер діти з нетерпінням чекають результатів конкурсу.

Для учнів 10-х класів  Ніколаєва О.В.  провела літературно-музичну композицію «Поезія, що музикою стала…», присвячену 88-ій річниці від дня народження славетної поетеси сучасності Ліни Костенко. Під час заходу звучали пісні на слова відомих українських класиків.  
Учні 9-11 класів (учителі Волкодав В.А., Ніколаєва О.В.) переглянули проморолик  «Доростаймо до Шевченка», присвячений Дню народження Великого Кобзаря. Після перегляду старшокласники мали можливість висловитися про значення постаті Т.Шевченка для сучасної молоді.

Традиційно відбувся загальношкільний конкурс читців серед учнів 5-11 класів під назвою «З Україною в серці», який організувала й провела Безик Л.О. Прозвучали вірші багатьох поетів: і сучасних, і класиків, і аматорські твори учасників заходу. Найкращими серед  учасників  стали: П.Бреславська, В. Сагіна, О. Омеляненко, О. Гвоздик та інші.  Переможцям конкурсу  під бурхливі оплески глядачів вручили грамоти.  
Давидова Т.А. провела показовий урок з української літератури у 7-Б класі на тему: «Б. Лепкий. Казка «Мишка». Аби зацікавити учнів творчістю майстра слова Б. Лепкого учитель використала різні методичні прийоми: гронування, інсценізація, ілюстрації до твору, виразне читання.

Разом з учнями 8 – А класу Осадча Н. О. підготували інсценізацію з п’єси Івана Карпенка – Карого «Сто тисяч» та познайомила школярів 5 – 7 класів з творчістю видатних театральних діячів нашого краю.
Мовно-літературний квест «Рух за мову» провела Щиголь Н.О. Учні закладу дізналися про  шлях становлення сучасної української мови, визначили для себе, що українська мова – це мова великого народу, який пройшов довгий шлях у боротьбі за самовизначення.
Відбулася виставка учнівських стіннівок, зміст яких збагатив  знання школярів із рідної літератури.

Л.Архангельська,      керівник МО учителів української мови

 

Переглядів: 359 | Додав: Teacher | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: