Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2018 » Січень » 3 » Тиждень англійської мови
21:08
Тиждень англійської мови

Тиждень англійської мови

Із 11 по 15 грудня  в НВК №2-ліцей відбувся тиждень англійської мови під гаслом: “Welcome to the World of English Language”
Оволодіння учнями основами спілкування є практичною метою вивчення іноземної мови у школі. Одним із засобів активізації мовленнєво-розумової діяльності є гра. У процесі рольової гри, ігрової ситуації, конкурсу підсилюється емоційне сприйняття матеріалу. Учні активно набувають мовленнєвих навичок. Тому у ході навчально-виховного процесу доцільно використовувати не тільки урочну форму роботи, а й практикувати проведення позакласних заходів, конкурсів, залучати учнів із різними здібностями до їх підготовки та участі. Важливу роль такі форми роботи відіграють на різних вікових етапах, починаючи від  вивчення англійської мови у початковій школі та завершуючи у старшій школі.
 

Проведення предметних тижнів, зокрема з англійської мови, дає учням можливість розкрити власні інтелектуальні, мовленнєві та творчі здібності школярів, проявити себе у різних ситуаціях та ролях, дізнатися багато нового, зацікавитися, а можливо й  визначити свою подальшу долю, дізнавшись про власні вподобання, та усвідомлено вивчати предмет.   
Під час проведення тижня учні закладу брали участь у різноманітних конкурсах,вікторинах, виконували креативні завдання, що дало їм можливість збагатити знання з англійської мови та розширити свій кругозір.
Тиждень розпочався виставкою-показом проектних робіт для учнів 5-11 класів,на якій були представлені кращі роботи з теми: “WELCOME TO THE WORLD OF ENGLISH LANGUAGE”,з яких школярі дізналися багато цікавого  про  Велику Британію  та  англійську як  мову міжнародного спілкування.

 

У рамках тижня англійської мови учні 10-А  класу( вчитель Приходченко Т.А.) знайшли  найцікавіші факти про англійську мову. Своєрідною традицією нашої школи є проведення щотижневої ранкової радіолінійки, тож і ранок вівторка не став винятком. Цікаву  радіолінійку провели  Пономар Ярослава та Кубряк Микита. Сподіваємося, що кожен ще більше відкрив для себе світ англійської мови, дізнавшись щось нове й пізнавальне.
 

 Для посилення мотивації до вивчення англійської мови демонструвалися відеофільми різної складності  із серії “English Speaking Countries”. Учні 6-11 класів переглянули: “Windowon Britain. Anintroduction to Britain” ,  “Christmasin Britain”, “Why Learn English. Top Reasonsto Motivate You!” тощо. Учителі  Олефірова С.А.,Маслюкова В.В.,Макарова Г.В.,Приходченко Т.А.,Чайка О.М., залучили учнів до роботи у розмовних клубах “WHY IS IT IMPORTANT TO LEARN ENGLISH?”. Досить змістовними та пізнавальними були інформаційні хвилинки “CHRISTMAS TRADITIONS IN THE UK AND THE USA” та “ENGLISH SPEAKING COUNTRIES” . Школярі взяли активну участь в обговоренні цих питань, працювали в групах,  виконували цікаві завдання  та розв’язували кросворди .
 

Усі вчителі  англійської мови протягом тижня проводили краєзнавчі вікторини,  інформаційні хвилинки “ English Speaking Countries ”, бліц – вікторини “ Do you know that…?”, конкурси-змагання  «Найкращий знавець англійської мови» та тематичні вікторини з країнознавчої тематики.
Учні  Макарової  Г. В.  були активними учасникамиу проведенні тижня. Молодші школярі, учні 2 класів брали участь у ” веселих хвилинках  англійською ” . Вони розповідали скоромовки, декламували вірші, співали пісні, дивилися веселі і цікаві мультфільми про школу , сім’ю і друзів, змагались у знанні англійської абетки й у читанні. Четверокласники  провели урок “ калейдоскоп хобі ”, ( розповідь про улюблені заняття у вільний час). Учні  5 класу демонстрували свої проектні роботи “ Будинок моєї мрії ”, проявивши неабиякі здібності і фантазію. Семикласники взяли участь у заході “ Святкування Різдва і Нового року у Великій Британії і в Україні ” Старшокласники, учні 11 В класу, взяли участь у вікторині “  Що ти знаєш про англійську мову і  англомовні країни?” , показали свої глибокі знання географії, культури, звичаїв і традицій країн, мову яких вивчають.

 
У сучасній практиці навчання іноземних мов в українських школах широко використовується метод проектів, який передбачає опору на творчість школярів, заохочення їх до дослідницької діяльності, дозволяє реально інтегрувати навчальні предмети та організовувати навчання в співпраці. Саме тому вчителі англійської мови НВК приділяють велику увагу проектній діяльності як на уроках,так і в позаурочний час. Учні 5-В класу брали участь у конкурсі міні-проектів “My Favourite Things”. Учні початкової школи поринули в захоплюючий світ англомовних ігор та пісень. Опанувати англійську в ігровій формі набагато простіше і веселіше, а повторення забутого - набагато ефективніше. Учителі Олефірова С.А. та Приходченко Т.А. провели урок-гру “Play & Learn English”. Малюки із задоволенням брали активну участь у різноманітних конкурсах,рухливих іграх та співали англомовні пісні разом із різними мультиплікаційними героями,що з’являлися на екрані. Учні 8-А та 8-Б класів (учитель Олефірова С.А.) взяли участь в уроці-вікторині: “New Zealand: Paradise on Earth”
 

Учитель Приходченко Т.А. провела урок-вікторину “It’sinterestingtolearnEnglish” . П‘ятикласники показали гарні знання, продемонстрували свою ерудицію, кмітливість та мовну здогадку. Учні 9-А класу (вчитель Приходченко Т.А. ) мали змогу перевірити рівень володіння англійською мовою, пройшовши онлайн-тестування. Дев’ятикласники були задоволені своїм результатом. Адже за ним стоїть наполеглива праця викладачів та учнів.  Тож  недаремно клас обрав  суспільно – гуманітарний профіль навчання. Саме він дає змогу учням покращувати свої знання з вивчення англійської мови.
Учні 2-А класу (вчитель Чайка О.М.) спробували свої акторські здібності у грі-драматизації “WalkingintheJungle”. Учням 6-Б класу цікаво було перевірити свої знання у вікторині “HowmuchdoyouknowaboutChristmas”. Також учні 4-6 класів Чайки О.М. взяли участь у конкурсі міні-проектів.

 
Заходи,які організували й провели учителі англійської мови, дали можливість учням збагатити знання з англійської мови та розширити іх світогляд.


 
Олефірова С.А.,
голова МО вчителів англійської мови

 

 

Переглядів: 7423 | Додав: Teacher | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: