Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Адреса
Україна, Кіровоградська область,
м. Знам'янка, пр. Шкільний, 9
Контакти
т. 0523374561
e-mail: nvk-school-2@ukr.net
Символіка
Герб школи

"Духовність. Знання. Творчість."

Прапор школи


...
Національна гаряча лінія
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
...
...
...
...
...
Block title
Головна » 2016 » Грудень » 25 » Тиждень англійської мови
18:03
Тиждень англійської мови

 Тиждень англійської мови

Із 12 по 16 грудня  в НВК №2-ліцей відбувся тиждень англійської мови під гаслом: “Global English”
Метою проведення тижня англійської мови є удосконалення знань, вмінь та навичок здобутих на уроках англійської мови, розширення світогляду та ерудиції учнів, розвиток їх творчих здібностей, самостійності, естетичних смаків; виховання любові й шанування людей свого рідного краю і країни, мова, якої вивчається, а також формування вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочувати учнів до роботи над собою, виховувати інтерес до вивчення англійської мови.
Під час проведення тижня учні закладу брали участь у різноманітних конкурсах, вікторинах, виконували креативні завдання, що дало їм можливість збагатити знання з англійської мови та розширити свій кругозір.
Тиждень розпочався виставкою-показом проектних робіт для учнів 5-11 класів, на якій були представлені кращі роботи на тему: “Global English”, з яких школярі дізналися багато цікавого про Велику Британію та англійську як мову міжнародного спілкування.

Учні 11 класу підготували радіогазету,де підвели підсумки 2016 року,який був оголошений роком англійської мови, та поділилися із слухачами цікавими фактами про мову Шекспіра та Байрона. Цей випуск був присвячений Дню англійської мови «ShakespeareDay». Учні також розповіли про роль  мови міжнародного спілкування  в сучасному світі.
Для посилення мотивації до вивчення англійської мови демонструвалися відеофільми різної складності  із серії “ShakespeareLives”, підготовлених Британською Радою в Україні.Учні 6-11 класів переглянули скорочені версії екранізованих творів В.Шекспіра: “Гамлет”,”Ромео та Джульєта”,”Сон літньої ночі” тощо. Учителі  Олефірова С.А.,Маслюкова В.В.,Макарова Г.В.,Приходченко Т.А.,Чайка О.М.,залучили учнів до роботи у розмовних клубах “Шекспір та його герої”. Досить змістовними та пізнавальними були інформаційні хвилинки “Сторінками шекспірівських п’єс”. Школярі взяли активну участь у шекспірівських читаннях: декламували  неперевершені сонети  великого драматурга, розповідали про  історію їх  написання та вплив    на  світову культуру, ділились  своїми думками про  долю  героїв  п’єс, працювали в групах,  виконуюли цікаві завдання  та розв’язували кросворди .


 
Усі вчителі  англійської мови протягом тижня проводили краєзнавчі вікторини,  інформаційні хвилинки “ Англійська – це цікаво ” та бліц – вікторини “ Do you know that…?”.
Учитель  Макарова  Г. В.  провела вікторину з учнями 10 класу “Around English Speaking Countries ” . Старшокласники  показали гарні знання  культури,  традицій  англомовних країн, продемонстрували свою ерудицію, кмітливість та мовну здогадку.

 

Неординарним було  тестування на визначення рівня  знань  англійської мови, яке приготували  вчителі  Приходченко Т.А та Макарова Г.В. Результати різні: дехто зрадів гарним показникам, а дехто засмутився . Але висновок усі зробили один:  англійську мову треба вивчати, адже завдяки цим знанням відкривається шлях у майбутнє!
У сучасній практиці навчання іноземним мовам в українських школах широко використовується метод проектів, який передбачає опору на творчість школярів, заохочення їх до дослідницької діяльності, дозволяє реально інтегрувати навчальні предмети та організовувати навчання в співпраці. Саме тому вчителі англійської мови НВК приділяють велику увагу проектній діяльності як на уроках, так і в позаурочний час. Учні початкових класів брали участь у конкурсі міні-проектів “Різдвяні та новорічні листівки”. Учителі Олефірова С.А., Маслюкова В.В., Чайка  О.М., Приходченко Т.А. запропонували дітям написати листівки Святому Миколаю та взяти участь у конкурсі на найцікавіший лист. Перші англомовні привітання Святому Миколаю були по-дитячому щирі і невимушені.

 

Учні початкової школи поринули в захоплюючий світ англомовних ігор та пісень. Опанувати англійську в ігровій формі набагато простіше і веселіше, а повторення забутого - набагато ефективніше. Малюки із задоволенням брали активну участь у різноманітних конкурсах, рухливих іграх та співали англомовні пісні разом із різними мультиплікаційними героями, що з’являлися на екрані.
Заходи, які організували й провели учителі англійської мови, не тільки удосконалюють знання мови, а й розвивають творчість, фантазію та неординарність кожної дитини.

Олефірова С.А.,
голова МО вчителів англійської мови

Переглядів: 488 | Додав: Teacher | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: